LETT(ERE)Lett(ere) er et program/kurs for deg som ønsker å gå ned i vekt - og bli der. 


Varighet på programmet er 12 uker.


Det foretas innveiing og eventuelt andre registreringer regelmessig for å følge fremgang. Du får tilgang til kostholdsplaner og treningsprogram. Treningsprogram sendes enten som PDF-fil som kan skrives ut, eller i egen app med videobeskrivelser av øvelsene. Velg det som passer deg, om det er hjemmetrening eller på studio. Ønsker du ikke å trene gjennom kurset, så behøver du ikke det. Trening er et verdifullt verktøy for varig vektreduksjon, men det er ikke essensielt. 


Individuell veiledning under kurset innebærer oppfølgingstimer med evaluering av kostregistrering og gjennomført trening, samt svar på spørsmål du har underveis. Det settes opp oppfølgingstime annenhver uke. Denne kan foretas via telefon, video eller stedlig i Haugesund. Hverdagslig kommunikasjon, det vil si enkle spørsmål og svar, foregår via Messenger eller treningsapp. Sensitiv informasjon lagres trygt og deles via egen klientportal.  


Du får tilsendt en fleksibel kostholdsplan med oversikt over makro- og mikronæringsstoffer. Med fleksibel plan menes at man har flere alternativer å forholde seg til. En kostholdsplan bør imidlertid ikke følges slavisk, men fungerer som en mal eller et utgangspunkt for kostholdet og illustrerer mengde og balanse. Man fokuserer på et adekvat inntak av næringsstoffene og har et gjennomsnittlig variert og balansert kosthold - uansett mål. Du foretar kostregistrering etter avtale for å dokumentere hva som faktisk spises og gir slik grunnlag til veiledning. 


Foredrag og veiledning blir holdt med vitenskapelig bakgrunn. Det fokuseres på bærekraftige endringer og ikke "quick fixes" eller ekstreme dietter.


Du får tilgang til nye videoer underveis i programmet. Disse gir økt kunnskap og forståelse for prosessene ved vektreduksjon. Du kan se videoene når det passer deg og sende inn spørsmål i etterkant om du lurer på noe. 


Ved fullført program mottar du kompendium i pdf-format med materiale fra alle videoforedragene. 


Temaene omhandler:

 • Målsetting
 • Dietter og metoder for vektnedgang
 • Energi
 • Metabolisme - om kroppens stoffskifte
 • Næringsstoffene
 • Endring


Målet med Lett(ere) er vektreduksjon under programmets varighet (6 - 12 kg) og økt kunnskap og forståelse for fysiologien og det mentale bak både reduksjonen og hva man gjør etterpå for å holde vekten. Man kan si at delmålet for kurset er selve vektnedgangen, mens hovedmålet er å bli der.


Kurset holdes av fagutdannet veileder med bachelorgrad i ernæring.


Hvem passer kurset for?

 • Du er motivert og klar til endring. 
 • Du har mulighet til å fokusere på målsettingen i denne perioden. 


Hvem passer kurset ikke for? 

 • Du har en pågående spiseforstyrrelse. 


Slik starter du opp: 

 1. Foreta kjøp av programmet i nettbutikken.
 2. Du mottar en PDF-fil i din epost. Følg anvisningene. 
  (Dersom du ikke mottar i innboksen, sjekk søppelpost)
 3. Registrer deg i vår portal.
 4. Sett opp chat med veileder (valgfri).
 5. Book tid for oppstartssamtale, som foretas via video, telefon eller stedlig i Haugesund.
 6. Start med introduksjonsvideo.
 7. Oppfølgingstimer settes opp annenhver uke.


 • Pris per måned kr 1990,-
 • Totalpris 12 uker kr 5970,-


Dersom du har enkle spørsmål underveis, får du svar via chat innen 24t (gjelder virkedager).